BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

18 Eylül 2010 Cumartesi

Beyin Bedava Da...

Günlerdir süren tartışmalara son nokta konuldu ve KPSS adlı geleceği bana göre muamma sınavın Eğitim Bilimleri bölümü iptal edildi. Ertelenen diğer sınavlarla birlikte tekrar edilecek. Burada dikkat çekmek istediğim husus ise oldukça farklı. Dikkat ederseniz sınavın kopya karışan bölümü çoğunlukla öğretmenlerimizi ilgilendiriyor. Öğretmenlerimizin çilesi ise sadece bununla sınırlı değil. Öncesinde uzunca bir müddet, yoğun bir tempoda dershane koridorlarında bu sınava hazırlanıyolar. Sonrasında da artık hepimizin haberlerden aşikar olduğu atama sorunlarıyla karşı karşıya geliyolar. Dertleri bitmiyor ki, hangi birini yazalım! Çileler memleketi burası. Senelerdir aynı hezeyan. Tayin sıkıntısı nedeniyle bir forumda geçen şu yazışmalara bi bakın lütfen!

Asıl sorun, bunca insanın kaderinin tek bir sınava bağlı olması. Şaşırdınız mı ki kopya çekilmiş olmasına? LGS-ÖSS jenerasyonundan bu çocuklar. Bütün hayatları bu sınavlarla şekillendi, e hayal güçleri de buna bağlı hayli gelişti elbet. Son hadisedeki şu kopya yöntemlerine bir bakın Allah aşkına!!!

Sonra da bu insanların yetiştirdiği çocuklardan medet umuyoruz. Kendimizi kandırmayalım lütfen!..

P.S. Aslında bambaşka bi yazı yazıcaktım bugün ama yukarıdaki haber tüm dengemi alt üst etti. Sizin de gününüzü kararttıysam maruz görün lütfen.

Edit#1: Bi de bu çıktı şimdi başımıza!

Edit#2: Mesela...